Ballonvaardersgas - Mertz, uw leverancier van gasflessen en las producten

UW LEVERANCIER VOOR GASFLESSEN, GAS EN LAS PRODUCTEN
0413 274486
GAS EN LAS PRODUCTEN
Ga naar de inhoud

  


   
Gasflessen Propaan voor Ballonvaren
Wat voor veel consumenten totaal onbekend is, hoef je een ballonvaarder niet te vertellen. Om te kunnen ballonvaren gebruikt men propaan. Om de lucht in de ballon warm te kunnen maken, worden branders gebruikt die gebruik maken van gasflessen gevuld met propaan om de lucht in de luchtballon te verhitten.

Het propaan voor de branders wordt toegevoerd van de propaan gasflessen via de gasslangen naar de gasbranders van de ballon geleid. In de gasflessen zit (vloeibaar) propaan. Deze gasflessen zijn onder druk gevuld met het propaan tot een gemiddelde van 8 bar. Pas wanneer de gaskraan wordt opengedraaid dat (door het drukverschil dat ontstaat in de gasfles) een deel van het propaan omzet in propaangas.


Een gasfles wordt maximaal tot 80% gevuld. Propaan heeft namelijk de eigenschap dat het uitzet naarmate de temperatuur stijgt. In de gasfles moet dus voldoende ruimte over zijn zodat het vloeibare propaan kan uitzetten. Het propaangas is de brandstof voor de branders. De branders verwarmen de lucht in de ballon. Zodra de lucht in de ballon warmers is dan de lucht buiten de ballon gaat de ballon stijgen.

Vulinstallatie Propaan voor Ballonvaren
Ballonvaarders kunnen gasflessen bestellen of laten afvullen bij ons propaan vulstation. Advies in deze is uw eigen bajonet of koppeling mee te nemen omdat niet alle aansluitingen compatible zijn.
Nieuwsbrief ontvangen?

© 2019 Mertz | Privacy | Realisatie: Uw PC Dokter Uden
BEDRIJFSINFORMATIE:
Mertz
Looierstraat 1
5408 SZ Volkel
KVK: 17144852

OPENINGS TIJDEN
Maandag t/m Vrijdag:
van 09:00 - 18:00
Zaterdag
van 9:00 - 15:00
's Avonds en Weekend:
na telefonische afspraak
Bel ons +31 (0)413 274486
Email ons mertz@live.nl
Volg ons ook op
Volg ons ook op
Terug naar de inhoud